lezers

Riet Levelt Je boek heb ik vandaag uitgelezen en ik ben er echt kapot van.
Zo goed geschreven, zó invoelend dat ik jou meteen een reactie wil sturen
om te laten weten dat ik jouw boek práchtig vind. Eva is echt een verhaal  dat mij in deze tijd ook erg aan het denken zet. Om ons heen hebben wij mensen die aan het dementeren zijn, parkison hebben en eigenlijk zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen. Aangrijpend is jouw verhaal met het gevolg dat ik dat iedereen in mijn omgeving wil laten lezen. Echt Bregje, hoe erg het ook is, je hebt het zó goed verwoord.  Ik wil je eigenlijk bedanken dat jij zó’n mooi boek hebt geschreven.

Gre Neuhuys: Vlot geschreven in prachtige taal. Je ziet de gevolgen van opvoeding, gezamenlijke eenzaamheid, het belang van het uiten van gevoelens. Het schrijnende proces van achteruitgang door ziekte zowel lichamelijk als geestelijk door de dementie die een van de uitingen van de ziekte is. En de gevolgen voor allemaal. Vol liefde, humor en ook af en toe zonder tact met de situatie omgaan.

Iet: Vrijdagmiddag begon ik Eva te lezen en ’s nachts was het uit. Ik heb het niet droog kunnen houden. Je hebt het prachtig geschreven; als je in het boek begint kan je echt niet stoppen.

Marit Verweij: Prachtig waar gebeurd en puur verhaal, waarin de dementerende moeder van Bregje centraal staat. Grappige, ontroerende en verdrietige momenten waar de familie mee te maken krijgt, hoe gaat de familie om met het heftige proces. Aan de ene kant brengt het haarzelf en haar moeder dichter bij elkaar en aan de andere kant drijft het het gezin ook uit elkaar. Het leest makkelijk weg, met een lach en een traan. Een absolute aanrader.

Esther Blok Ik heb dit weekend het hartverscheurende boek Eva van Bregje Bleeker gelezen. Ik kan het iedereen aanraden

Femke Wat heb je dit ongelofelijk mooi beschreven. Tranen in mijn ogen.

Helma Chamuleau: Ik kan niet zeggen hoe ontroerd ik ben over het ” standbeeld” dat je voor je moeder, mijn  hartsvriendin van weleer(en nog steeds) hebt opgericht. En over de liefdevolle wijze waarop je naast haar gestaan hebt in al die moeilijke jaren.

Arne Leffring Wat een boek heb je geschreven! Eenmaal begonnen in 1 ruk uitgelezen, en moet daar nog van bijkomen. Erg knap dat je dit op papier hebt kunnen/durven zetten. Het leest als genadeloos eerlijk en onthutsend familieportret.

Frans Douw Wat een waanzinnig mooi boek heb je geschreven. Ik heb grote moeite met lezen sinds een oog-operatie en het feit dat ik “Eva” uit heb zegt wel iets over hoe geboeid ik was. Je schrijft fantastisch en als lezer werd ik vanaf het begin meegevoerd terwijl ik steeds gretiger werd te weten hoe het verder ging. Het was spijtig dat het al zo snel uit was, maar het bleef me in de dagen erna vergezellen. Prachtig, absoluut oprecht en authentiek, leerzaam, inspirerend. Een belangrijk boek, niet alleen over een ziekteproces, maar ook over families door de geschiedenis van de afgelopen eeuw heen.